Domáca zabíjačka 2011

Zabíjačka v pohostinstve „ U Šimunka“

Dňa 2. 4. 2011 Občianske združenie „Za troma mostami“ zorganizovalo podujatie, na ktorom bola ochutnávka domácich zabíjačkových špecialít. Pre zaujímavosť uvediem, že v piatich chodoch sa zjedlo 60 kg klobás, 40 kg pečienky, 70 kg jaterníc, 50 kg zabíjačkovej kaše a 40 l kapustnice. Celkom teda 260 kg výrobkov nepočítajúc množstvo chleba a ďalších príloh ako horčica, uhorky, atď. Akciu zabezpečovali traja mäsiari a šesť pomocníkov.

Pri tejto príležitosti sme sme usporiadali Tombolu a 137 účastníkov podujatia si zakúpili po 1 € lístok. 21 cien v celkovej hodnote 450 € bolo vylosovaných k maximálnej spokojnosti zúčastnených. Ceny z tombole 3 krát prevyšovali financie získané z predaja lístkov.

Pre účastníkov bolo usporiadané premietanie 154 dobových fotografii a pohľadníc z regióna Za troma mostami v piatich ucelených častiach: Zúgo, Štrand, Kolónia, Rušňové depo, Železničná stanica. Obrázky boli komentované, aby sa vytvoril ucelený obraz. Premietania sa zúčastnili tiež pozvaný hostia „fejbukovského“ Novozámockého fotoalbumu.

O príjemnú kultúrnu vložku sa postaral folklórny súbor Matičiarik a hudobnou kapelou vytvoril veľmi príjemnú atmosféru.

Toto podujatie sa mohlo uskutočniť len vďaka sponzorom, ktorým Občianske združenie i touto cestom mimoriadne ďakuje.

Združenie agropodnikateľov, družstvo, Dvory nad Žitavou

Grand Mäso

Akadémia vzdelávania, pobočka Nové Zámky

Poľno SME, s.r.o

Poľnohospodár Nové Zámky a.s.

Novofruct SK, s.r.o

Sympathia, s.r.o

AZ Print spol. s.r.o

PRO – Cargo, s.r.o

IveKol, s.r.o

Pekáreň Juraj Oremus, s.r.o

Ing. Peter Karaffa AGROPEK

Kolagrex Int.,spol. s.r.o

Roman Prus